När det kommer till jerkbaitfiske så är  jerkbait beten den viktigaste delen utav fisket, dock är spö och rulle förstås viktigt det med men det är inte jerkbaitfiske utan rätt beten. Med det sagt, man bör helst använda sig av ett styvt, kortare fiskespö då betena är tyngre än vad många vanliga beten är. Det är även rekommenderat att du använder dig av en multirulle när du ska ut och fiska gädda med jerkbait beten.

När det gäller betena i sig så finns det gott om former och färger att välja emellan och valet av beten bör baseras på väder, vattnet och årstiden då det ej finns ett bete som är bra för alla lägen.

Var ska man inhandla sin utrustning?

För att komma till den frågan var man kan få tag på bäst fiskeutrustning så är det alltid bäst att fråga detta på nätet. När man ser till att besöka en hemsida och handlar alla sina fiskegrejer online, så kommer alla de produkter som man vill ha att skickas direkt hem till en. Med detta sagt så kan man säga att det blir betydligt lättare för en att få det man har önskat sig länge.

Du som kund behöver inte heller ta dig till en fysisk butik utan kan se till att inhandla alla fiskegrejer hemma i lugn och ro. För att få rätt utrustning och få tips om vilka jerkbait beten man bör skaffa så kan man kontakta en online butik för att hjälpa dig, för materialet inom bland annat sportfiske är mycket viktigt och kan i många sammanhang vara avgörande. ​​​